Ξύλινες κατασκευές και κασετίνες πολυτελείας Marotte


Στη περιοχή του Jura εδώ και 4 γενεές δραστηριοποιείται η εταιρία Marotte, στη κατασκευή συσκευασιών δώρου και πολυτελών κατασκευών και σταντ για το κρασί αλλά και για άλλους τομείς, παιχνίδια, ειδικά σκι για παιδιά κ.α.

Απλά ξυλοκιβώτια, πολυτελείς κασετίνες, ιδιαίτερες κατασκευές, προτείνονται μετά από μελέτη από το τεχνικό τμήμα της Marotte, ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη.
Σαν πρώτη ύλη χρησιμοποιούνται πολλά είδη ξύλου. Λεύκα, έλατο, πεύκο, οξιά, δρυς, αμερικάνικος κέδρος, αφρικάνικο ξύλο κ.α.
Όλα τα προϊόντα πιστοποιούνται από τον πιο εξειδικευμένο φορέα πιστοποίησης δασών στη Γαλλία τον PEFC και καλύπτουν τη ευρωπαϊκή οδηγία νόρμα NIMP15 για την απεντόμωση του ξύλου.

Η κατασκευή, το τελείωμα και το φινίρισμα γίνεται σε αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής από ειδικές μηχανές που σχεδιάστηκαν από τους ίδιους τους μηχανικούς της Marotte.
Μηχανές που δουλεύουν με πολλαπλές κεφαλές σε πέντε άξονες. Σχεδόν κάθε χρόνο η Marotte επενδύει σε νέο εξοπλισμό που της επιτρέπει να κρατήσει το πρωταγωνιστικό ρόλο που κατέχει.
Οι επιλογές είναι πολλές, από το απλό δέσιμο με καρφιά μέχρι το στρογγύλεμα γωνιών σε πολλά επίπεδα, τη δημιουργία ειδικών σχημάτων, ντύσιμο με δέρμα, βαφές ειδικές, βερνίκια οικολογικά κ.α.

Οι δυνατότητες εκτύπωσης πάνω στο ξύλο, δεν υστερούν σε τίποτα αυτών ενός σύγχρονου τυπογραφείου στο χαρτί. Μπορούν να γίνουν με ανάλυση χιλιοστού, ακόμα και τετραχρωμίες ή πενταχρωμίες με ασημοτυπία και κλασσική πυρογραφία πάνω και από βερνίκι, άχρωμο ή με χρώμα, ματ ή σατινέ ή γυαλιστερό.
Επίσης υπάρχουν οι επιλογές κοπής του ξύλου στο σχέδιο της εκτύπωσης και η προσθήκη ανάγλυφων επιγραφών, ανοξείδωτων στοιχείων κ.α.

Ο Pascal Marotte που από το 1970, ανέλαβε το «τιμόνι» της εταιρίας δημιουργεί πρωτότυπες κατασκευές ανάλογα με τις επιθυμίες και δυνατότητες του πελάτη.

Όλα αυτά συνετέλεσαν ώστε το περιοδικό “Le bois International” να αναγνωρίσει τη Marotte, στο άρθρο του της 28ης Ιανουαρίου 2012, σαν μία από τις καλύτερες ποιοτικά και ανταγωνιστικότερες εταιρείες ακόμα και σε σύγκριση με αυτές της Ασίας.

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider