Βαρέλια Ermitage


Η Ermitage δημιουργήθηκε με σκοπό να εμπλουτίσει τη γκάμα των βαρελιών επενδύοντας σε ακόμα πιο υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στηρίχτηκε στη τεχνογνωσία του Berthomieu για να το καταφέρει. Τα βαρέλια που παράγονται στη νέα γραμμή παραγωγής είναι
Στα 225 λίτρα
Bordeaux Transport, 27mm
Bordeaux Transport mince, 22mm
Bordeaux Château Ferrée, 22mm
Bordeaux Château, 22mm
Στα 228 λίτρα
Bourgogne Export, 27mm
Bourgogne Caveau, 27mm
και 300, 400 και 500 λίτρων

Τα βαρέλια Ermitage ξεχωρίζουν για
- Τη πιο μεγάλη αποξήρανση της δρυός, που φτάνει στους 36 μήνες
- Τη δυνατότητα επιλογής κορυφαίων δασών γαλλικής δρυός, Bertranges και Tronçais
- Τη δυνατότητα που προσφέρουν στον οινοπαραγωγό να επιλέξει και ενδιάμεσα καψίματα από τα κλασσικά «ελαφρύ, μεσαίο, μεσαίο συν και δυνατό»
Η Ermitage με την υποστήριξη του Groupe Charlois επιδιώκει τη σταθερότητα της ποιότητας δρυός κάθε χρόνο. Χάρη στη μεγάλη εμπειρία και γνώση έξι γενεών, το Groupe Charlois ξέρει που να αναζητήσει τις κορυφαίες δρυς σε όλη τη Γαλλία.

Μετά από 36 μήνες αποξήρανσης έχουν επιτευχθεί οι τρεις στόχοι για τη δρυ.
Ο πρώτος είναι να φτάσει η υγρασία της δούγιας στο 14-18% ώστε η μηχανική της επεξεργασία να είναι εφικτή.
Ο δεύτερος αφορά την αύξηση του πορώδους του ξύλου, ώστε η οξυγόνωση του οίνου κατά τη παλαίωση να είναι βέλτιστη.
Ο τρίτος είναι να ξεπλυθούν οι φαινολικές ουσίες, υπεύθυνες για τα αρώματα άγουρα του ξύλου, ενώ συγχρόνως μέσα από χημικές και βιοχημικές διεργασίες να αναπτυχθούν ευγενή αρώματα δρυός.

Η τεχνική του σιγανού καψίματος του βαρελιού σε βάθος που δίνει αρώματα πιο πλούσια, πολύπλοκα και συγχρόνως φινετσάτα έχει τελειοποιηθεί. Αυτή η μέθοδος σε αντίθεση με το παραδοσιακό “gauloise” κάψιμο δεν οδηγεί στο σχηματισμό επιφανειακής έντονα αρωματικής κρούστας στο εσωτερικό του βαρελιού, που επισκιάζει τον οίνο με έντονο ξύλο.
Ο αυστηρός σεβασμός όλων των προαναφερόμενων παραγόντων δίνει τη δυνατότητα αποφυγής έντονων καψιμάτων, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης του φαινομένου του “πράσινου-άγουρου” ξύλου ακόμα και στο ελαφρύ κάψιμο.

Και για τους οπαδούς της παλαίωσης με την ελάχιστη αρωματική επιρροή του βαρελιού στα αρώματα κάθε ποικιλίας, υπάρχει και η φυσική αποξήρανση της δρυός για 48 μήνες.

Και φυσικά κάθε βαρέλι έχει την ετικέτα «Naturaleza» ότι έχει περάσει από όλους τους χημικούς και βιοχημικούς ελέγχους και πληροί τις προϋποθέσεις πιστοποίησης όπως και τα βαρέλια Berthomieu.

Η Ermitage σε συνεργασία με κάθε οινοπαραγωγό προτείνει βαρέλια που του εξασφαλίζουν τη δική του «προσωπική» αντίληψη παλαίωσης των κρασιών του.


Download
Brochure

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Aurelie Belair