Ανατρεπόμενη παλέτα, ξυλοκιβώτια Caisserie Libournaise


H Caisserie Libournaise, δίπλα στο ονομαστό για τα κρασιά του Bordeaux, ειδικεύεται στη δημιουργία ξύλινων συσκευασιών για το κρασί, καθώς και στη παραγωγή της πρωτοποριακής ανατρεπόμενης παλέτας.

Σαν πρώτη ύλη χρησιμοποιείται πεύκο θαλάσσης πρώτης ποιότητας που είναι γνωστό για την αντοχή του στο χρόνο, αποξηραμένο και χωρίς οποιαδήποτε χημική επεξεργασία.
Όλα τα προϊόντα έχουν πιστοποίηση από τον πιο εξειδικευμένο φορέα πιστοποίησης δασών στη Γαλλία τον PEFC και καλύπτουν τη ευρωπαϊκή οδηγία νόρμα NIMP15 για την απεντόμωση του ξύλου.

Η γκάμα των ξύλινων συσκευασιών που παράγονται στα «μέτρα» της φιάλης του κάθε πελάτη είναι μεγάλη.
Ξύλινες συσκευασίες από 1 φιάλη ως 12 φιάλες, σε 1 ή σε 2 επίπεδα . Με καρφωτό ή συρταρωτό καπάκι ή ακόμα και κασετίνες. Οι επιλογές των εσωτερικών χωρισμάτων είναι τρεις. Θήκες κυτταρίνης ή ξύλινα χωρίσματα ή γκιλοτίνες.
Μέσα από υπερσύγχρονες μηχανές πετυχαίνεται η ακριβής και με υψηλή ανάλυση αποτύπωση του λογότυπου του κάθε οινοποιείου. Οι μέθοδοι εκτύπωσης είναι πολλές. Κλασσική πυρογραφία, έγχρωμη πυρογραφία, ψηφιακή μεταξοτυπία, χρυσοτυπία, τετραχρωμία κ.α.

Από το 2011, μετά από εξέλιξη 2 ετών, η Caisserie Libournaise ξεκίνησε καταθέτοντας διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη παραγωγή ξύλινων συσκευασιών με ενσωματωμένο σύστημα συγκράτησης φιαλών.
Οι γκιλοτίνες ή τα άλλα εσωτερικά χωρίσματα καταργούνται. Οι φιάλες συγκρατούνται απευθείας στις πλευρές του ξυλοκιβωτίου μέσα σε ειδικές εγκοπές.
Η παρουσίαση των φιαλών αλλά και η όλη αισθητική του ξυλοκιβωτίου αναβαθμίζεται σημαντικά, ενώ η ευκολία και η ταχύτητα τοποθέτησης των φιαλών το καθιστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κατά την εμφιάλωση.

Η ανατρεπόμενη παλέτα εφευρέθηκε από τη Caisserie Libournaise το 1998.
Επιτρέπει στον φελλό να πάρει το 100 % των αρχικών διαστάσεών του μέσα στο λαιμό της φιάλης μετά το πωματισμό. Η πίεση στο εσωτερικό της μειώνεται, εξαιτίας της διαφυγής του παγιδευμένου αέρα ανάμεσα στο φελλό και στο κρασί ή λόγω της διάλυσης του CO2 στον οίνο, χωρίς να υποβαθμίζει τις ιδιότητες του φελλού.
Πράγματι με αυτόν τον εξοπλισμό αποφεύγεται η διείσδυση του οίνου ανάμεσα στο λαιμό της φιάλης και στο φελλό. Μηδενίζονται λοιπόν οι διαρροές που οδηγούν στην ποιοτική υποβάθμιση του οίνου.
Μετά τον πωματισμό, οι φιάλες τοποθετούνται όρθιες μέσα στην ανατρεπόμενη παλέτα, η οποία ανατρέπεται κατά 90ο, μετά από 48 ώρες με τη βοήθεια του μεταλλικού ανατροπέα. Οι παλέτες που έχουν ανατραπεί μπορούν και στοιβάζονται ως και 5 επίπεδα
Επιτυγχάνεται εξοικονόμηση της τάξης του 20% του χώρου αποθηκών, των απαιτούμενων εργατοωρών για την αποθήκευση, καθώς και η αντικατάσταση των πάγκων συσσώρευσης των φιαλών σε όρθια θέση.
Αν σε αυτά προστεθούν ότι, και ότι δημιουργείται μια επισκέψιμη, αισθητικά αποδεκτή από όλους τους πελάτες κάβα, η ανατρεπόμενη παλέτα αναδεικνύεται σαν το ποιοτικό σημαντικό κρίκο της διαδικασίας εμφιάλωσης που μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα της τριλογίας φελλός – φιάλη – πωματισμός.


Download
Brochure

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider