Βαρέλια Berthomieu


Ο Berthomieu που από το 2006 ανήκει στο Groupe Charlois, αναγνωρίζεται διεθνώς σαν ένα από τα καλύτερα βαρελοποιεία.
Το 2000 ξεκινάει η παραγωγή βαρελιών σε χωρητικότητες 225, 228, 300, 400, 500 και 600 λίτρων, στο νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο στη καρδιά του Nièvre, τη περιοχή της Γαλλίας με τα καλύτερα “terroir” και τις ποιοτικότερες δρυς.

Η διασφάλιση σταθερής και κορυφαίας ποιότητας γαλλικής δρυός για όλες τις χώρες, επιτυγχάνεται με την αποκλειστική επιλογή του μεγαλύτερου προμηθευτή ξυλείας στη Γαλλία, Groupe Charlois.
Η δρυς προέρχεται από τα καλύτερη δάση της Γαλλίας από τις περιοχές, Allier Nevers και Vosges.

Σαν κριτήριο επιλογής δεν χρησιμοποιείται μόνο το μέγεθος του κόκκου του ξύλου, αλλά και άλλα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά της δρυός που διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή λόγω διαφορετικού “terroir”, εδαφολογικής σύνθεσης, κλιματολογικών συνθηκών, ακολουθίας γενετικών πληροφοριών.
Όλες οι παράμετροι καθώς και η επαναληψιμότητα της ποιότητας δρυός πιστοποιούνται από τον ανώτερο και εξειδικευμένο φορέα στη Γαλλία διαχείρισης ξυλείας δασών για τα βαρέλια, τον PEFC.

Η φυσική αποξήρανση επί 24 μήνες, συντελείται σε νέα πάρκα έκτασης 100 και άνω στρεμμάτων, των οποίων η τοποθεσία επιλέχτηκε με επιστημονικά κριτήρια.
Στα πάρκα αυτά οι βροχοπτώσεις είναι ιδιαίτερα ψηλές, όλο το χρόνο, η μόλυνση εδάφους και αέρα είναι σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και ο αερισμός που επιτυγχάνεται πολύ υψηλός, λόγω των γεωφυσικών χαρακτηριστικών και της μορφολογίας της περιοχής.

Η τεχνική του σιγανού καψίματος του βαρελιού σε βάθος δίνει αρώματα πιο πλούσια, πολύπλοκα και συγχρόνως φινετσάτα που διεισδύουν αργά στον οίνο για να επιτευχθεί η αρμονία πρωτογενών και δευτερογενών αρωμάτων του οίνου με αυτά του βαρελιού.

Ο χημικός και βιοχημικός έλεγχος της δρυός και όλης της γραμμής παραγωγής γίνεται από το ανεξάρτητο εργαστήριο Macon Exacte.
Έλεγχοι γίνονται σε κάθε στάδιο, στα δάση, στο έδαφος, στο νερό και αέρα των πάρκων αποξήρανσης της ξυλείας, στο εργοστάσιο επεξεργασίας ξυλείας καθώς βέβαια και στο βαρελοποιείο.
Οι αναλύσεις αφορούν παθογόνους μικροοργανισμούς και ανεπιθύμητες χημικές ουσίες, όπως πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες (HPA), ανισόλες, φαινόλες κ.α.
Κάθε βαρέλι έχει την ετικέτα «Naturaleza» που βεβαιώνει ότι έχει περάσει από όλους τους ελέγχους.


Download
Brochure

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider